Historiku i IPKO-së

timeline_pre_loader

1999

20 Shtator
Dalja e parë në internet (www.cnn.com) nga Kosova nëpërmjet rrjetit të Internet Projekti Kosova
Korrik
Fillimi i IPKO-së, si një projekt humanitar, i quajtur Internet Projekti Kosova

2001

Krijimi i kompanisë, kalimi nga organizata joqeveritare ipko.org, në kompani IPKO Net

2002

Marrja e kredisë së parë nga ProCredit Bank për investimin e backbone ndërkombëtare për shtrirjen e rrjetit në tërë Kosovën.

2004

10.12.2004
IPKO NET përfiton kredi në vlerë prej 1.65 milionë euro nga Procredit Bank
24.06.2004
Platforma online për ndërmarrje të sigurimeve
12.04.2004
Nënshkruhet marrëveshja me “Albright Group”
02.02.2004
IPKO NET lidh marrëveshje me Scientific Atlanta Europe

2005

23.09.2005
KEK-u dhe IPKO NET nënshkruajnë bashkëpunimin
23.09.2005
IPKO NET merr pjesë në panairin e teknologjisë informative
12.06.2005
IPKO NET sponsoron koncertin për ditën e çlirimit të Prishtinës
27.05.2005
IPKO NET hap qendrën e shitjes në Prizren
25.06.2005
IPKO NET përkrah SOS Kinderdorf-in

2006

11.09.2006
IPKO NET licencohet për telefoni fikse
13.06.2006
Telekomi i Sllovenisë, blen zyrtarisht IPKO NET-in
29.05.2006
Telekomi i Sllovenisë për vizitë në Kosovë
28.04.2006
IPKO NET merr pjesë në panairin e karrierës
31.03.2006
IPKO NET fillon shtrirjen e fijes optike

2007

17.12.2007
Shënon lansimin e telefonisë mobile me koncertin e rep artistit me famë botërore 50 Cent
14.12.2007
Lansohet  rrjeti i  operatorit të dytë mobil IPKO
13.11.2007
Bëhet thirrja e parë ndërkombëtare prej rrjetit GSM të IPKO-së
29.10.2007
Bëhet thirrja e parë, në Kosovë, nga rrjeti i GSM të IPKO-së
18.10.2007
IPKO NET hap qendrën e shitjes në Mitrovicë
08.08.2007
IPKO NET doket në Dokufest
10.07.2007
IPKO NET shënon klientin e 20000-të të shërbimit DUO
27.06.2007
IPKO NET zgjedh Ericsson-in për shtrirjen e rrjetit GSM
26.06.2007
IPKO NET hap qendrat në Pejë, Gjilan dhe Ferizaj
22.06.2007
IPKO NET ndër tatimpaguesit e mëdhenj
25.05.2007
Shënohet klienti i 10000-të i shërbimit DUO
27.04.2007
IPKO NET merr pjesë në panairin e karrierës
06.03.2007
Konzorciumu Telekomi i Sllovenisë, IPKO NET dhe Mobitel nënshkruajnë kontratën
21.02.2007
Fitues i licencës për operatorë të dytë të telefonisë mobile

2008

30.12.2008
IPKO ndihmon familjet e Malishevës
25.12.2008
IPKO organizon festën e Vitit të Ri
15.12.2008
IPKO feston njëvjetorin e fillimit të punës së telefonisë mobile
11.12.2008
Argëtimi me IPKO në 8 qutete të Kosovës
21.11.2008
IPKO shpërblen me BMW X3
08.09.2008
IPKO lanson pako të reja të telefonisë fikse dhe internetit
03.09.2008
Fillon projekti digjital TV
05.08.2008
IPKO sponsor i artë i Dokufest
29.05.2008
Shfrytëzimi dhe dërgesa rekorde e mesazheve multimediale(MMS)
15.04.2008
Shiten 250.000 SIM kartela brenda katër muajve të parë të operimit
08.04.2008
IPKO aplikon për licencën kabllore
31.03.2008
Ftesë për debat publik
18.03.2008
IPKO hap dyqanin në lagjen “Dardania”
12.02.2008
IPKO me më shumë se 40000 klientë DUO
14.01.2008
IPKO shënon klientin e 35000-të të shërbimit DUO

2009

18 dhjetor 2009
IPKO prezanton drejtorin e ri ekzekutiv, Z. Branko Babic
24 nëntor 2009
IPKO feston 10 vjetorin e themelimit
28 tetor 2009
IPKO dhe Raiffeisen Bank lansojnë kartelat Prepaid të markës së njohur ndërkombëtare Visa me partnerët Better Served Kosova dhe RevEurope
9 tetor 2009
IPKO lanson shërbimin Pay Per View
18 shtator 2009
IPKO me rastin e festës së Fitër Bajramit shpërblen të gjithë konsumatorët duke liruar çmimin për SMS lokal në vetëm 1 cent për të tre operatorët
1 shtator 2009
IPKO ofron pakon DUO, kombinim I televizionit digjital dhe internetit
14 korrik 2009
IPKO zbret çmimet e shërbimit roaming me Maqedoni për 75%, duke zgjedhur, konsumatorët operatorin Cosmofon gjatë qëndrimit të tyre në Maqedoni
1 korrik 2009
IPKO aplikon tarifat e zbritura të Unionit Evropian, duke paguar çmim të njëjt për shërbime të telefonisë mobile me IPKO-në gjatë qëndrimit në njërin prej shteteve të UE
12 qershor 2009
IPKO lanson ofertën më atraktive në treg “Super Rrethi”, ku konsumatorët mund të flasin për me 10 veta në rreth për 1 cent në minutë
28 maj 2009
IPKO lanson pakon TRIO, kombinim i internetit, televizionit digjital dhe telefoni fikse
15 maj 2009
IPKO lanson produktin inovativ për telefoni mobile Fillo 10, ku konsumatorët llogaritën për thirrje dhe jo për minutë
29 Prill 2009
IPKO shtrihet në tërë vendin me dyqane të reja dhe distributorë të autorizuaar
08.04.2009
Sjell bendin e mirënjohur latino-amerikan “Pasion De Buena Vista” në Mitrovicë
31.03.2009
IPKO mbyll transmetimin analog
16.03.2009
Lanson shërbimin e Televizionit Digjital
09.03.2009
IPKO hap për të gjithë portalin argëtues dhe informues (www.ipko.net)
19.02.2009
IPKO rregulloi oborrin e shkollës “A.Z.Çajupi” në Mitrovicë
16.02.2009
Fishekzjarrë madhështore dhe argëtim për fëmijët, për 1-vjetorin e pavarësisë
09.02.2009
IPKO hap super-qendrën e shitjes dhe biznesit në Prishtinë
27.01.2009
IPKO mbuloi me rrjet pikat kryesore turistike të Kosovës

2010

23 dhjetor 2010
IPKO dhe  Digitalb lansojnë televizionin High-Definition (HD)
05 Nëntor, 2010
IPKO: Çmimet e TV Digitalb për biznese, deri 60 për qind më të ulëta
03 Tetor, 2010
IPKO përsëri zbret çmimet e roamingut për BE dhe Maqedoni
15 Shtator, 2010
IPKO ofron qasje pa pagesë në Facebook.com®
07 Shtator, 2010
Oferta e IPKO’s liron çmimet e telefonisë mobile për brenda dhe jashtë rrjetit
26 korrik 2010
Pas vlerësimit të Gjykatës Ndërkombëtare të drejtësisë, IPKO ka shpërndarë mbi 3.2 milion SMS FALAS.
13 Korrik, 2010
IPKO liron çmimet për roaming, GPRS dhe ofron bonus për çdo mbushje në telefon mobil
07 Maj, 2010
IPKO zbret çmimet e pakove të televizionit digjital
18 shkurt 2010
IPKO I dorëzon çekun me rreth 12 mijë EUR fondacionit për “Nëna dhe foshnja të shëndetshme”

2011

09 dhjetor 2011
IPKO: thirrjet drejt operatorëve mobil në Zvicër, vetëm 18cent
16 nëntor 2011
Paguani 60€ mbushje dhe fitoni 60€ tjera, nëpërmes starcard
26 tetor 2011
Pako “quatro” ofron të gjitha shërbimet e telekomunikimit, në një vend të vetëm
18 tetor 2011
Ipko: pako biznesi, të kombinuara me mobil, fiks, internet dhe telefona të mençur mobil
18 shtator 2011
Më shumë benefite për konsumatorët e ipko’s dhe miqtë e tyre
15 shtator 2011
Të gjithë konsumatorët e ipko’s tani posedojnë internet shumëfish më të shpejtë, pa kufizime, dhe pa asnjë kosto shtesë
16 gusht 2011
Ipko përdor rrjetin social – facebook, për të ndihmuar fëmijët me sindromin down
13 korrik 2011
Ipko përkrah festivalin e filmit dokumentar-Dokufest, edhe në edicionin jubilar
11 korrik 2011
Ipko aplikon “euro-tarifën”, sërish zbret çmimet e roamingut për 27 shtetet e BE-së
4 korrik 2011
Ipko zbret çmimet e roamingut për Shqipëri, Mal të zi dhe kroaci, deri në 40 për qind
8 qershor 2011
Ipko freskon imazhin e saj, me vizion të ri të kompanisë
20 maj 2011
Ipko, “RRAFSH” 8.5 cent për thirrje, në të gjithë operatorët mobil në Kosovë
15 maj 2011
Ipko prezanton pako me minuta e sms kombëtar, mms, gprs, dhe telefona të mençur mobil nokia, htc dhe Samsung
8 mars 2011
Edhe më pak se një muaj kohë për regjistrimin e numrave mobil ipko
15 shkurt 2011
Ipko: biseda pa pagesë për një muaj, me numrin e preferuar
07 shkurt 2011
Telekom Slovenije emëron Robert Erzin në pozitën e drejtorit ekzekutiv në IPKO
24 janar 2011
Ipko regjistron 60 mijë konumatorët e parë të telefonisë mobile

2012

19 dhjetor 2012
IPKO përsëri rrit shpejtësitë e internetit, pa i ndryshuar çmimet
10 dhjetor 2012
IPKO shpërndan 13 milionë pika për konsumatorët besnik, mundëson kthimin e pikave në produkte
21 nëntor 2012
IPKO: 100 ditë komunikim pa kufij mes Kosovës, Shqipërisë dhe Maqedonisë
16 nëntor 2012
Hej! u mundëson përdoruesve të shpërblejnë veten dhe miqtë e tyre me komunikim falas
27 korrik 2012
IPKO përshpejton Kosovën me internet, ofron pako me 80mbps
6 korrik, 2012
IPKO mirëpret konsumatorët e rinj me 1000 minuta, sms ose mb
3 korrik 2012
IPKO avancon internetin në tërë Kosovën, thjeshtëson qasjen
13 qershor 2012
Hej! nuk pret, rrit bazën e konsumatorëve dhe trafikun mobil
16 maj 2012
IPKO lanson platformën për të rinj – markën “HEJ! PSE PO PRET?
24 prill 2012
IPKO shpërblen përdoruesit e saj besnik, lanson programin ‘IPKO PIKA’
14 mars 2012
IPKO prezanton dizajnin e ri të uebfaqes zyrtare
05 janar 2012
IPKO me rrjetin më stabil, edhe gjate festave
. . .

2013

26 dhjetor 2013
IPKO rrit mbulueshmërinë e rrjetit 3G dhe prezanton shkallën e lartë të përdorimit të internetit në mobil
13 dhjetor 2013
IPKO lanson pakot e reja mujore me munuta dhe sms kombëtar, si dhe bonus internet 3G
1 dhjetor 2013
IPKO sjell 3G, internetin më të shpejtë mobil për të parën herë në Kosovë
07 nëntor 2013
Për çdo javë, ipko shpërblen konsumatorët e saj me 140 telefona të mençur mobil
27 shtator 2013
IPKO me tarifë të re për thirrje drejt çdo operatori në Kosovë
03 shtator 2013
Thirrjet nga zvicra për 50% më lirë
05 korrik 2013
IPKO: Këtë verë, komunikoni falas me miqtë dhe familje
26 qershor 2013
IPKO, kompania e parë e cila u mundëson kosovarëve të bëjnë pagesa online
05 qershor 2013
IPKO sjell versionin e ri të TVim, heq kufizimet, shton kanale të reja në platformë
29 maj 2013
IPKO feston për 500,000 përdorues në rrjetin e saj mobil, dhe rritjen e saj të përgjithshme në biznes
12 shkurt 2013
IPKO zgjeron programin “PIKA”, tani shpërblen edhe konsumatorët e shërbimeve fikse