IPKO vazhdon të përkrahë fondacionin BONEVET në projektet “Electric Buggy” dhe “Kosova Makers League”. Fillimisht, IPKO ka mbështetur fondacionin BONEVET duke financuar veturën e parë elektrike në vitin 2017, e cila ishte krijuar nga disa të rinj të moshave 14-16 vjeç.

Qëllimi i projektit “Electric Buggy” është që të promovohet një ambient i pastër, pa ndotje dhe pa emetim të gazrave. Ky projekt është vazhdimësi e veturës së parë elektrike, por kësaj radhe kjo veturë e dytë do të shërbejë për transport të udhëtarëve dhe mallrave në Çarshinë e vjetër në Gjakovë.

Ndërsa, “Kosova Makers League” është gara më e madhe për robotikë në Kosovë. Kjo platformë do të shërbejë si urë lidhëse midis fëmijëve dhe të rinjve me botën e robotikës. Për më shumë, përmes këtij projekti të BONEVET, do të përfshihet një numër i madh i nxënësve nga e gjithë Kosova.

Operatori më i qëndrueshëm në Kosovë, IPKO, udhëheqë me inovacionin, duke sjellë gjithnjë e para teknologjinë më të fundit në tregun Kosovar.

Përshëndetje! Si mund të ju ndihmojmë?